Fostul presedinte Nicolas Sarkozy, pus sub acuzare pentru coruptie

Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 09:57
1125 citiri
Fostul presedinte Nicolas Sarkozy, pus sub acuzare pentru coruptie

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy a fost pus sub acuzare in cursul noptii de marti spre miercuri pentru coruptie activa, trafic activ de influenta si obtinerea de informatii prin incalcarea secretului profesional, a anuntat Parchetul national financiar, potrivit AFP.

Aceasta hotarare a intervenit dupa ce fostul sef al statului a fost retinut timp de aproape 15 ore, o premiera sub cea de-a V-a Republica.

Nicolas Sarkozymai fusese pus sub acuzare intr-un alt dosar, numit 'Afacerea Bettencourt', insa a beneficiat de neinceperea urmarii penale.

Avocatul lui Nicolas Sarkozy, Thierry Herzog, si inaltul magistrat de la Parchetul General al Curtii de Casatie, Gilbert Azibert, l-au precedat in biroul judecatorilor care le-au adus la cunostinta punerea sub acuzare in acest dosar.

Justitia incearca sa stabileasca daca Nicolas Sarkozy, prin intermediul lui Thierry Herzog, a incercat sa obtina informatii acoperite de secretul profesional intr-o decizie asteptata a Curtii Supreme in afacerea Bettencourt. In schimb, lui Gilbert Azibert i s-ar fi promis o interventie pentru a i se obtine un post de prestigiu la Monaco.

#nicolas sarkozy, #presedinte francez Nicolas Sarkozy, #Nicolas Sarkozy acuzatii , #Franta