Francezii gonesc ArcelorMittal: Nu si-au respectat angajamentele!

Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 13:49
1149 citiri
Francezii gonesc ArcelorMittal: Nu si-au respectat angajamentele!

Ministrul francez al industriei, Arnaud Montebourg, a declarat ca nu-si mai doreste o prezenta a grupului ArcelorMittal in Franta si ca ar cauta un partener industrial care sa ii ia locul, transmite AFP.

"Nu ii mai vrem pe cei de la Mittal in Franta pentru ca ei nu au respectat Franta", a explicat Arnaud Montebourg pentru cotidianul economic Les Echos. Montebourg declarat recent ca "problema furnalelor din Florange (regiunea Moselle/Lorrena, n.red) nu tine de furnalele din Florange, ci de Mittal".

"Minciunile spuse de Mittal incepand din 2006 sunt coplesitoare", a adaugat el, afirmand ca grupul "nu si-a respectat niciodata angajamentele" asumate fata de statul francez. Ministrul a confirmat ca lucreaza la un proiect de "nationalizare tranzitorie" a combinatului din Florange. Potrivit cotidianului, "ideea ar presupune asocierea cu un operator industrial in vederea stabilizarii activitatii".

Gigantul mondial din domeniul otelului a anuntat la 1 octombrie ca a oprit definitiv furnalele respective si a acceptat sa ii acorde statului un ragaz de doua luni pentru a gasi un cumparator. Cu mai putin de o saptamana inaintea expirarii acestui termen, tonul discutiilor a crescut intre ministru si ArcelorMittal, intrucat statul ar avea doua oferte de preluare, dar pe un perimetru mai extins decat cel propus spre vanzare de Mittal.

In fata refuzului Mittal de a ceda intreaga unitate, Montebourg a vorbit joi despre un control public temporar. In replica, Mittal a explicat ca vanzarea in totalitate a complexului de la Florange "ar pune in pericol viabilitatea restului activitatilor ArcelorMittal in Franta, unde compania are 20.000 de angajati".

#Arcelor Mittal Franta, #industrie otel Franta, #nationalizare tranzitorie Franta, #control public Arcelor Mittal , #Franta