Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Franta da ajutoare de aproape 250 milioane euro agricultorilor

Franta da ajutoare de aproape 250 milioane euro agricultorilor
Ministrul francez al agriculturii, Michel Barnier, a anuntat ca statul va oferi agricultorilor ajutoare de aproape 250 milioane euro, in cadrul unui plan guvernamental de urgenta, in contextul in care sectorul traverseaza o grava criza, relateaza AFP. In special ciobanii vor beneficia de un ajutor de 50 milioane euro, "pentru a compensa daunele economice provocate de masurile luate pentru stoparea febrei catarale", precizeaza comunicatul ministerului, realizat cu ocazia unei intruniri a ministrului cu organizatiile agricole. Circa 75 milioane euro sunt destinati imbunatatirii situatiei financiare a exportatorilor agricoli, in special a producatorilor de animale.


Guvernul prevede, de asemenea, 75 milioane dolari pentru reducerea costurilor energetice ale exploatarilor agricole, ce au crescut de la inceputul anului din cauza scumpirii petrolului in prima parte a anului. Planul va fi finantat in limita a 204 milioane euro din fonduri nationale si europene.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 901 ori