Franta e prudenta in privinta prognozei de crestere economica pe 2012

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 10:15
980 citiri
Franta e prudenta in privinta prognozei de crestere economica pe 2012
Sursa:lefigaro.fr

Ministrul francez al Finantelor, Francois Baroin, s-a declarat prudent in privinta prognozei de crestere economica a Frantei pentru anul viitor, subliniind ca guvernul va continua politica de reducere a scutirilor fiscale.

Intrebat la postul de radio RTL daca Franta va atinge tinta de crestere economica pentru 2012, de 1%, Baroin a afirmat: "Prudenta este necesara in Franta, este necesara in Germania, care si-a corectat prognozele de crestere in aceleasi proportii ca noi, cu aceleasi estimari ca ale noastre".

Franta a redus saptamana trecuta prognoza de crestere economica pentru anul viitor de la 1,7% la 1%.

Vom face totul pentru a atinge acest obiectiv de crestere", a aratat ministrul, notand ca nu depinde numai de masurile luate de Franta.

Guvernul presedintelui Nicolas Sarkozy anunta luni reduceri de costuri de 6-8 miliarde euro, pentru a respecta tinta de deficit in contextul unei cresteri economice sub asteptari.

Baroin a aratat sambata ca bugetul de anul viitor va fi cel mai "riguros" de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, menit sa reduca deficitul bugetar cu 20% de la nivelul de 113 miliarde euro estimat pentru acest an.

Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#Ministru francez Finante, #crestere economica, #prognoza crestere economica , #Franta