Franta iese din recesiune in trimestrul doi

Luni, 10 Iunie 2013, ora 11:52
1599 citiri
Franta iese din recesiune in trimestrul doi

Franta a prelungit perioada de crestere economica modesta in trimestrul doi din 2013, oprind scurta perioada de recesiune cu care s-a confruntat a doua mare economie a zonei euro, a estimat luni Banca Centrala a Frantei.

In perioada aprilie-iunie 2013, Produsul Intern Brut al Frantei a inregistrat o crestere de 0,1%, a prognozat luni Banca Centrala, dupa ce economia franceza a intrat in recesiune in primul trimestru din 2013, inregistrand un declin de 0,2%, transmite Reuters. In trimestrul patru din 2012, Produsul Intern Brut al Frantei a inregistrat o scadere de 0,3%.

Anuntul Bancii Frantei confirma astfel estimarea de luna trecuta, care indica un avans al economiei de 0,1%. De asemenea, Banca Centrala a Frantei a publicat un studiu privind activitatea economica in mai, care arata ca increderea in sectorul industrial s-a mentinut la 94 de puncte, in timp ce increderea in sectorul serviciilor a scazut la 88 de puncte, cel mai redus nivel din iulie 2009.

Intr-un raport separat se arata ca productia industriala a Frantei a crescut cu 2,2% in aprilie, comparativ cu martie, un semnal pozitiv pentru autoritatile de la Paris.

Guvernul se asteapta la o crestere de 0,1% in acest an a Produsului Intern Brut al Frantei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#crestere economica Franta, #recesiune Franta, #criza economica Franta, #evolutie PIB Franta , #Franta