Franta nu se indoieste de soliditatea economiei americane

Sambata, 06 August 2011, ora 14:34
1397 citiri
Franta nu se indoieste de soliditatea economiei americane

Ministrul francez al Economiei, Francois Baroin, sustine ca Franta "are incredere totala in soliditatea economiei americane", care reactioneaza la reducerea ratingului Statelor Unite de catre Standard&Poors, transmite Mediafax.

"Franta are incredere totala in soliditatea economiei americane si a fundamentelor sale, precum si in determinarea administratiei americane privind implementarea planului (de reducere a deficitului-n.r.) aprobat de Congres saptamana aceasta", a declarat Baroin.

SUA au pierdut ratingul de top AAA din partea Standard&Poors, pentru prima data in istoria lor.

Agentia de evaluare financiara si-a jusitifcat decizia prin ingrijorarile cu privire la deficitul bugetului si datoriile SUA.

"Nota Standard&Poors nu este decat un element de apreciere a situatiei financiare din Statele Unite", a declarat ministrul francez al Economiei, notand ca "celelalte doua agentii principale - Moody's si Fitch - au confirmat ratingul triplu A" al Statelor Unite.

In opinia lui Baroin, "aceasta decizie confirma ca toate marile tari dezvoltate se confrunta in prezent cu aceleasi mize prioritare: consolidarea cresterii si reducerea datoriei publice si private".

"Ministrii de Finante din cadrul G7 sunt in contact permanent pentru a monitoriza situatia pietelor si a discuta actiuni necesare", a conchis el.

#franta, #rating sua, #reducere rating, #sua , #Franta