Franta reduce cheltuielile pentru scaderea deficitului bugetar

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 17:37
1144 citiri
Franta reduce cheltuielile pentru scaderea deficitului bugetar

Guvernul francez a prezentat miercuri bugetul pe anul urmator si vizeaza o reducere a deficitului de la 5,7% in acest an la 4,5%, printr-o combinatie de reduceri de cheltuieli si majorari de taxe, in contextul unei cresteri economice sub asteptari, potrivit Wall Street Journal.

Cea mai mare contributie la atingerea tintei de deficit urmeaza sa fie adusa de reducerile de cheltuieli, a anuntat guvernul. Statul va continua sa inghete cheltuielile publice si transferurile catre autoritatile locale, respectiv va mentine politica de a inlocui doar jumatate din functionarii publici care se retrag.

Totodata, executivul va cere parlamentului sa identifice economii suplimentare de un miliard de euro in timpul dezbaterilor pentru buget.

Masurile de taxare pentru companiile mari, anuntate deja, vor aduce fonduri suplimentare de doua miliarde de euro la buget in anul urmator, iar guvernul va pastra o taxa pentru persoanele cu venituri mari pana la coborarea defcitului sub 3% din PIB. Autoritatile vizeaza, de asmenea, o majorare a taxelor pe alcool, tutun si bauturi racoritoare care contin zahar.

Executivul francez va continua procesul de eliminare de scutiri fiscale, care a adus in acest an la buget 11 miliarde de euro.

Incluzand si economiile care trebuie identificate de parlament, deficitul bugetar al Frantei va cobori cu 15 miliarde de euro in anul urmator, la 80,8 miliarde de euro, arata proiectul de buget.

Franta a revizuit in scadere prognoza de crestere economica pentru anul urmator, de la 2,25% la 1,75%, dupa ce economia a stagnat in trimestrul al doilea al acestui an.

#franta, #scadere deficit bugetar , #Franta