Franta relaxeaza restrictiile ce limiteaza accesul romilor pe piata muncii

Joi, 23 August 2012, ora 11:55
1511 citiri
Franta relaxeaza restrictiile ce limiteaza accesul romilor pe piata muncii

Guvernul francez a anuntat relaxarea restrictiilor ce limiteaza accesul romilor pe piata muncii, fara a le elimina, insa, in totalitate. Masura vine ca reactie la cererea facuta de Comisia Europeana, care doreste imbunatatirea situatiei romilor.

Comisia europeana a salutat anuntul facut de guvernul francez in privinta integrarii romilor, dar a incurajat, in acelasi timp, Parisul sa elimine si restul restrictiilor care sunt inca in vigoare, scrie Agerpres.

Taberele ilegale ale romilor vor continua sa fie desfiintate atunci cand exista o decizie a instantei sau "pentru a pune capat unei situatii de pericol sau de risc sanitar imediat".

Ministrul francez pentru locuinte, Cecile Duflot, a declarat ca masura cea mai concreta vizeaza "facilitarea integrarii prin munca, extinzand si relaxand foarte mult constrangerile impuse pana in prezent romilor care doresc sa munceasca". Ministrul a adaugat ca este vorba de eliminarea taxei pe care angajatorii ar plati-o pentru aceste persoane si de o importanta extindere a meseriilor la care romii pot avea acces.

De altfel, restrictiile de pe piata muncii impuse romanilor si bulgarilor ar putea fi eliminate inainte de 2013.

#restrictii piata muncii Franta, #restrictii piata muncii romi, #ridicare restrictii piata muncii romi , #Franta