Franta si Germania reactioneaza diferit

Sambata, 14 Ianuarie 2012, ora 10:25
1456 citiri
Franta si Germania reactioneaza diferit
S&P a retrogradat ratingul Frantei

Decizia S&P de a retrograda Franta si Austria nu trebuie sa primeasca o importanta exagerata, a declarat ministrul de Finante german, Wolfgang Schaeuble, in timp ce omologul sau francez, Francois Baroin, a afirmat ca anuntul agentiei de rating nu reprezinta o catastrofa.

Franta a confirmat, vineri, inainte de anuntul S&P, ca tara a pierdut pentru prima data ratingul "AAA", maxim posibil, fiind retrogradata la "AA+".

"In ultimele luni, am ajuns la un acord la nivel mondial ca nu trebuie sa acordam o importanta prea mare evaluarilor agentiilor de rating. Nu este o noutate faptul ca pe pietele financiare exista o incertitudine legata de zona euro", a declarat pentru postul de televiziune RTL Schaeuble, prezent la un miting electoral in landul german Schleswig-Holstein, potrivit Wall Street Journal.

Cancelarul german, Angela Merkel, prezent la eveniment, a refuzat sa comenteze asupra unor evenimente care nu s-au desfasurat inca. Situatia poate fi discutata in detaliu intr-o conferinta de presa care va fi organizata sambata, a spus Merkel.

In Franta, ministrul de Finante, Francois Baroin, a declarat la postul de televiziune France 2 ca retrogradarea tarii nu reprezinta o catastrofa.

Chiar daca tara ar prefera sa aiba calificativ "AAA", agentiile de rating "nu dicteaza" politica franceza, a spus el.Guvernul francez nu intentioneaza sa anunte un nou pachet de masuri de austeritate.

" Sigur ca am prefera un rating <>, dar pietele financiare au anticipat decizia, asteptata dupa ce S&P a anuntat ca pune sub supraveghere ratingul Frantei si analizeaza o retrogradare ", a spus el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#retrogrdare rating Franta, #reactii Franta retrogradare , #Franta