Franta trebuie sa-si inchida 35 de reactoare nucleare pana in 2025

Vineri, 08 Februarie 2013, ora 15:51
1571 citiri
Franta trebuie sa-si inchida 35 de reactoare nucleare pana in 2025

Angajamentul presedintelui francez, François Hollande, de a reduce de la 75 la 50% partea nucleara in productia de electricitate in Franta pana in 2025 implica inchiderea a 35 din cele 58 de reactoare din aceasta tara, cea mai 'nuclearizata' din Europa, estimeaza vineri Greenpeace, informeaza AFP.

Intr-un "scenariu pentru tranzitia energetica", prezentat vineri, ONG-ul ecologist prezinta o "traiectorie" energetica pana in 2050, care respecta, in opinia sa, angajamentele internationale ale Frantei in lupta impotriva schimbarilor climatice si care prevede o renuntare completa la energia nucleara "incepand din 2031, pana in 2034 cel mai tarziu".

François Hollande si-a confirmat in septembrie angajamentul luat in campania electorala de a reduce partea nucleara de la 75 la 50% in productia de electricitate pana in 2025.

Insa, pana in prezent, el nu a anuntat decat inchiderea pana la sfarsitul anului 2016 a centralei de la Fessenheim (est), cea mai veche centrala a parcului francez, in conditiile in care finalizarea constructiei reactorului de ultima generatie (EPR) de la Flamanville si punerea sa in functiune este programata tot pentru 2016.

In scenariul sau, Greenpeace considera ca este posibil sa se renunte treptat la energia nucleara datorita investitiilor in energiile regenerabile (in special eoliana si solara), insa si prin reabilitarea termica a locuintelor pentru a se reduce semnificativ consumul de energie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Franta centrale nucleare, #Franta energie nucleara , #Franta