Franta: Votarea tratatului bugetar implica o viziune comuna

Duminica, 02 Septembrie 2012, ora 16:01
1406 citiri
Franta: Votarea tratatului bugetar implica o viziune comuna

Votarea tratatului bugetar european va fi "un test al capacitatii majoritatii de a strange randurile cu privire la aspecte-cheie", a apreciat duminica ministrul francez pentru afaceri europene, Bernard Cazeneuve. Persoanele care vor vota impotriva tratatului vor slabi "ambitia de transformare a Europei" a lui Francois Hollande.

"Acesta va fi un test al capacitatii majoritatii in fata unor subiecte esentiale, privind capacitatea de a strange randurile", a declarat Bernard Cazeneuve.

Aceasta strangere a randurilor "nu este castigata", a recunoscut Cazeneuve, in timp ce alesi ecologisti sau ai stangii ameninta sa se abtina sau sa voteze impotriva tratatului atunci cand va fi supus Parlamentului francez la inceputul lunii octombrie.

"Daca vreti sa mergem mai departe in ceea ce priveste cresterea, repunerea in ordine a finantelor, solidaritatea economica si monetara, nu compromiteti prima etapa si nu creati o criza suplimentara", i-a indemnat Cazeneuve pe acesti parlamentari.

"Daca vreti continuarea, consolidati ceea ce am obtinut deja", a adaugat el.

Intrebat despre disensiunile din ultimele saptamani din cadrul guvernului si al majoritatii, Cazeneuve a facut apel la toti cei care au responsabilitati sa "stranga randurile" si sa se concentreze asupra esentialului.

#Franta tratat bugetar european, #vot tratat bugetar Franta, #tratat bugetar european , #Franta