Franta vrea limitarea volatilitatii pietelor valutare

Joi, 26 August 2010, ora 09:15
1188 citiri
Franta vrea limitarea volatilitatii pietelor valutare

Franta va cere statelor membre ale G20 sa analizeze modalitati de limitare a volatilitatii excesive a pietelor valutare si de materii prime, dupa ce va prelua anul urmator presedintia organizatiei, a declarat presedintele francez Nicolas Sarkozy, citat de Reuters, potrivit Mediafax.

Totodata, Franta va continua si proiectul introducerii unei taxe pe tranzactiile financiare, a adaugat el.

Limitarea volatilitatii nu inseamna ca Franta urmareste o revenire la cursuri de schimb fixe, dar statele G20 trebuie sa gaseasca modalitati prin care sa reduca variatiile cursurilor de schimb si dezechilibrele economice pe care acestea le produc, a afirmat presedintele francez in timpul unei conferinte de presa.

"Cine va putea contesta faptul ca instabilitatea cursului de schimb reprezinta o amenintare majora pentru cresterea economica mondiala?", a intrebat Sarkozy.

Situatia pietelor valutare este discutata in prezent in cadrul organizatiei G7, insa China nu trebuie exclusa din dialog, a spus presedintele francez.

Volatilitatea preturilor materiilor prime, evidentiata de recenta crestere a cotatiei graului, este de asemenea destructiva, considera Sarkozy, iar G20 trebuie sa reglementeze instrumentele derivate din domeniu, la fel cum intentioneaza sa faca in cazul altor sectoare.

Presedintia G20 este detinuta in prezent de Coreea de Sud.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#franta, #piete, #valutare, #sarkozy, #g20 , #Franta