Franta vrea sa creasca taxele pentru miliardari si sa protejeze companiile mici

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 09:25
1393 citiri
Franta vrea sa creasca taxele pentru miliardari si sa protejeze companiile mici

Ministerul francez de Finante, Pierre Moscovici, a anuntat ca bugetul statului francez este foarte greu de construit si ca in principal, una dintre modificari prevede cresterea taxelor pentru miliardari si protejarea companiilor mici.

"Bugetul este greu de construit. Nu vreau ca Franta sa ajunga in situatia Spaniei, cu dobanzi foarte mari la plata datoriei, care ar afecta cresterea economica", a spus ministrul la postul de televiziune France 3.

Cresterile de taxe vor viza in principal francezii bogati si companiile mari, urmand sa protejeze companiile mici si mijlocii, a spus Moscovici.

Taxa lui Hollande ii goneste pe cei bogati din Franta

Guvernul francez intentioneaza sa prezinte vineri bugetul pentru anul urmator. Una dintre masurile contestate puternic prevede impunerea unei taxe de 75% persoanelor cu venituri de peste un milion de euro pe an.

Proiectul de buget al Frantei pentru anul 2013 va tinti un deficit de 3% din PIB, in scadere de la nivelul de 4,5% estimat pentru acest an, a declarat ministerul francez de Finante, Pierre Moscovici.

Franta va reduce in 2013 cheltuielile publice cu 10 miliarde de euro, excluzand plata dobanzilor pentru datoria tarii si pensii, pentru a indeplini tinta de deficit bugetar de 3% din PIB, a anuntat, la inceputul lunii septembrie, presedinele Frantei, Francois Hollande.

Franta reduce cheltuielile cu 10 miliarde de euro in 2013

Somajul din Franta a crescut in trimestrul al doilea la maximul ultimilor 13 ani, din cauza concedierilor determinate de stagnarea economiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Franta deficit bugetar, #tinta deficit bugetar Franta, #Franta deficit bugetar 2013 , #Franta