Grupul petrolier francez Total disponibilizeaza peste 500 de salariati

Miercuri, 11 Martie 2009, ora 10:05
1173 citiri
Grupul petrolier francez Total disponibilizeaza peste 500 de salariati

Grupul petrolier Total a anuntat marti ca va disponibiliza in Franta 306 salariati din petrochimie pana in 2012 si 249 de angajati in rafinare pana in 2013, potrivit unor surse sindicale citate de AFP.

Secretarul de stat din ministerul muncii Laurent Wauquiez a criticat imediat alegerea, pe care a numit-o "scandaloasa", asemeni sindicatelor care numisera anterior decizia ca fiind de rau augur, in conditiile in care grupul a obtinut in 2008 castiguri ce depasesc 14 miliarde euro.

"In aceasta perioada de criza multe intreprinderi sunt intr-o situatie grea, nu mai au castiguri, au cifre de afaceri in scadere si cu toate acestea fac toate eforturile posibile pentru a-si pastra salariatii, mai ales in intreprinderile mici si mijlocii", a declarat Wauquiez.

Secretarul de stat francez a criticat, in continuare, decizia Total de a anunta concedieri, in contextul profitului inregistrat.

Total "ar face mai bine pentru imaginea sa sa aiba un comportament exemplar si sa nu faca disponibilizari in aceasta perioada de criza" a mai spus oficialul francez, care a recomandat companiei o schimbare "rapida de comportament". 

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#disponibilizari, #petro, #salariati, #total , #Franta