Guvernul Frantei, cu ochii pe vedetele care ar putea parasi tara din cauza taxelor

Sambata, 23 Februarie 2013, ora 09:00
1309 citiri
Guvernul Frantei, cu ochii pe vedetele care ar putea parasi tara din cauza taxelor

Guvernul francez avertizeaza vedetele care se gandesc sa paraseasca Franta din cauza taxelor pentru cetatenii cu venituri foarte mari si le atrage atentia ca va fi "vigilent" in cazul in care acestea s-ar intoarce ulterior.

Aurelie Filippetti, ministrul francez al Culturii, a declarat ca autoritile trebuie sa fie vigilente cu personalitatile din media, asa cum este moderatorul si producatorul de emisiuni de televiziune Arthur, care pleaca din tara, "cand vor veni sa bata la usile posturilor de televiziune franceze", informeaza AFP, conform Agerpres.

Arthur si-a transferat de la Paris la Luxemburg holdingul sau AWCG pentru a se dezvolta international, continuand in acelasi timp, conform companiei, sa-si plateasca taxele in Franta.

"I-am citit declaratiile in care explica faptul ca nu (pleaca in Luxemburg) din motive fiscale. Atunci va trebui sa explice de ce, pentru ca eu cunosc bine Luxemburgul, si nu este in niciun caz vorba de atractia climei", a reactionat Filippetti la postul privat de televiziune Canal+.

"Unii oameni au un simt civic mai redus decat altii. Vom vedea cand acesti oameni vor veni sa bata la portile posturilor de televiziune franceze (...) Trebuie sa fim vigilenti", a afirmat ea.

"Daca exista bani publici la mijloc, sau posturi in serviciul public, trebuie sa fim vigilenti", a insistat ministrul.

#taxe bogati francezi, #plecare vedete Franta, #taxe vedete Franta , #Franta