Hollande: In Franta e stare de urgenta - economia, mai ingrijoratoare decat siguranta nationala

Marti, 19 Ianuarie 2016, ora 09:55
4160 citiri
Hollande: In Franta e stare de urgenta - economia, mai ingrijoratoare decat siguranta nationala
Foto: Wikimedia

Presedintele francez Francois Hollande a declarat ca Franta este in "stare de urgenta din punct de vedere economic", intr-un discurs tinut luni, 18 ianuarie, in fata reprezentantilor de afaceri.

Liderul de la Paris sustine ca se impune o redefinire a modelelor economice si sociale care au caracterizat Franta pana in prezent si a anuntat o serie de reforme catre vizeaza in special reducerea nivelului alarmant al somajului, relateaza International Business Times.

Mai alarmant decat securitatea

Rata somajului in Franta se situeaza la peste 10 procente din totalul populatiei cu drept de munca, insumand aproape 3,6 milioane de locuitori care nu au un loc de munca.

Pentru francezi, "situatia somajului este un motiv de ingrijorare mai mare decat securitatea nationala", a precizat Francois Hollande, citat de Agentia France Presse.

Planurile liderului de la Palatul Elysee includ finantarea unor proiecte de formare profesionala, masuri de stimulare a unor programe de ucenicie si subventii suplimentare acordate companiilor mici care recruteaza personal din randul somerilor.

Valoarea totala a fondurilor pentru programe de formare profesionala ar urma sa se ridice la 2 miliarde de dolari. Presedintele francez a anuntat si ca vede in procesul de inovare un element cheie pentru dezvoltarea locurilor de munca.

Liderul francez a specificat ca noile reforme nu vor afecta program saptamanal de 35 de ore de munca, negociat cu sindicatele din Franta, dar a subliniat necesitatea corelarii acestui tip de contract de munca cu caracteristicile economiei globale.

In doar 15 luni, Franta se pregateste de alegeri prezidentiale, iar Francois Hollande a anuntat ca intentioneaza sa candideze pentru un al doilea mandat, principala tema a programului sau electoral fiind reducerea somajului.

#economie franta, #stare urgenta Franta, #Francois Hollande, #somaj Franta , #Franta