Mai multe companii franceze ar putea intra in faliment in toamna

Luni, 09 Iulie 2012, ora 11:01
1250 citiri
Mai multe companii franceze ar putea intra in faliment in toamna

Un numar semnificativ de companii franceze ar putea intra in faliment in toamna ca urmare a lipsei de comenzi, a declarat presedintele organizatiei patronale MEDEF, Laurence Parisot, citat de AFP.

"Fluxurile de numerar ale companiilor sunt intotdeauna sub presiune in timpul verii, iar portofoliul de comenzi nu este suficient completat", ceea ce va face si mai dificila situatia multor companii, a spus Parisot, prezent la o emisiune TV.

Numarul cererilor de insolventa ar putea fi "semnficativ", chiar "masiv", putand fi afectate "intreprinderi mici si medii", a avertizat presedintele MEDEF.

"Vrem sa tragem un semnal de alarma. In ultimii zece ani, situatia a devenit mai grava in fiecare an", a spus Parisot, estimand ca in medie dispar anual 60.000 de firme in Franta.

Guvernul francez se intalneste luni si marti cu patronatele si sindicatele pentru o "conferinta sociala", primul test pentru metoda de guvernare sociala bazata pe consens a presedintelui Francois Hollande.

Reuniunea, care va fi deschisa de presedinte, reprezinta o oportunitate pentru prezentarea reformelor sociale pentru urmatorii doi ani, noteaza AFP.

#companii franceze, #companii franceze faliment, #insolventa companii Franta , #Franta