Moody's: Franta pierde ratingul maxim "Aaa"

Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 11:25
1229 citiri
Moody's: Franta pierde ratingul maxim "Aaa"

Agentia de evaluare financiara Moody's a retrogradat calificativul de tara al Frantei cu o treapta, de la nivelul maxim posibil "Aaa" la "Aa1", ca urmare a inrautatirii perspectivelor economice.

"Perspectiva economica pe termen lung a Frantei este afectata de mai multe dificultati structurale, incluzand pierderea graduala si sustinuta de competitivitate, dar si rigiditatea pietei muncii, precum si a celei de bunuri si servicii", potrivit unui comunicat Moody's, citat de MarketWatch.

Agentia de rating si-a exprimat ingrijorarea si in privinta perspectivei fiscale nesigure a Frantei. De asemenea, rezistenta Frantei la viitoare socuri din zona euro devine mai greu de anticipat, arata analistii.

Perspectiva ratingului suveran al Frantei ramane negativa.

Retrogradarea din partea Moody's urmeaza unei decizii similare a Standard & Poor's in ianuarie si creste presiunea asupra presedintelui, Francois Hollande, pentru identificarea de cai de a sustin crestera economica.

Costurile de imprumut ale Frantei au atins un minim record in august, de 2% pentru obligatiunile pe zece ani in timp ce pentru scadentele mai scurte a inregistrat chair randamente negative. Randamentul titlurilor pe zece ani se situa luni la 2,07%.

#rating franta, #Moodys rating Franta, #Franta rating tara , #Franta