Nicolas Sarkozy, retinut intr-un dosar de trafic de influenta

Marti, 01 Iulie 2014, ora 10:35
1098 citiri
Nicolas Sarkozy, retinut intr-un dosar de trafic de influenta

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy a fost retinut marti intr-un dosar de presupus trafic de influenta, a anuntat o sursa judiciara, relateaza AFP.

Sarkozy a sosit marti dimineata la birourile brigazii anticoruptie, unde urma sa fie audiat.

O masina neagra cu geamuri fumurii, in care se afla fostul sef al statului in perioada 2007-2012, a sosit la sediul directiei centrale a politiei judiciare la Nanterre, in suburbia Parisului.

Anchetatorii incearca sa stabileasca daca fostul presedinte a incercat sa obtina informatii de la un inalt magistrat privind o investigatie care il viza, in schimbul promisiunii unui post de prestigiu.

Avocatul lui Nicolas Sarkozy a fost retinut luni in acest presupus caz de trafic de influenta si incalcare a secretului de instructie. Thierry Herzog a fost retinut pentru a fi interogat de biroul anticoruptie al politiei judiciare. Doi inalti magistrati francezi au fost de asemenea retinuti luni.

In cadrul unei anchete judiciare deschise la 26 februarie de catre parchetul national financiar, anchetatorii vor astfel sa afle daca Nicolas Sarkozy a fost informat in mod ilegal in legatura cu punerea sa sub ascultare.

Relansarea acestei afaceri judiciare survine in contextul in care Nicolas Sarkozy este tot mai des citat in Franta pentru o revenire in politica prin preluarea din nou a conducerii partidului sau de dreapta (UMP), intrat intr-o criza fara precedent din cauza unui scandal privind o serie de facturi false.

#nicolas sarkozy, #presedinte francez Nicolas Sarkozy, #Nicolas Sarkozy retinut , #Franta