Nicolas Sarkozy, suspectat de finantare ilegala a campaniei sale electorale

Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 08:34
1222 citiri
Nicolas Sarkozy, suspectat de finantare ilegala a campaniei sale electorale

Ex-presedintele francez Nicolas Sarkozy va fi audiat joi, la Bordeaux (in sud-vestul Frantei) de procurorul responsabil de dosarul Bettencourt, care ancheteaza eventuale finantari ilegale ale campaniei sale electorale din 2007, informeaza editia online de luni a cotidianului Le Figaro.

Ziarul precizeaza ca judecatorul de instructie Jean-Michel Gentil "cauta sa afle daca Nicolas Sarkozy a beneficiat de un aport ilicit de lichiditati din partea mostenitoarei L"Oreal".

Potrivit Le Figaro, fostul sef al statului "se considera inatacabil in dosarul Bettencourt, dar el stie ca o inculpare este posibila". "Judecatorul Gentil este hotarat sa faca tot posibilul pentru a-l acuza", i s-a indicat cotidianului de surse din anturajul fostului presedinte.

Judecatorul Jean-Michel Gentil si doi colegi ai sai doresc sa-l audieze pe Sarkozy in dosarul Bettencourt pentru a verifica daca unele dintre cele sapte repatrieri de bani in lichid din Elvetia ale acestei familii de miliardari, ordonate de omul lor de incredere Patrice de Maistre intre 2007 si 2009, totalizand patru milioane de euro, au putut fi facute in beneficiul campaniei prezidentiale din 2007 sau, la cererea sa, pentru alte personalitati ale partidului sau, UMP.

Agendele confiscate fostului sef al statului si altor protagonisti in acest dosar dezvaluie coincidente de date potential interesante, fie cu repatrieri de bani efectuate de dl de Maistre, fie cu intalniri cu actori ai dosarului, precum Philippe Courroye, procurorul care s-a ocupat de dosarul Bettencourt pana in noiembrie 2010.

#Nicolas Sarkozy finantare ilegala, #fost presedinte Franta, #campanie electorala Franta , #Franta