Optimismul francezilor e tot mai scazut. Economia merge din rau in mai rau

Luni, 18 Februarie 2013, ora 15:13
1390 citiri
Optimismul francezilor e tot mai scazut. Economia merge din rau in mai rau

Prognozele de crestere economica ale Frantei vor fi revizuite in scadere, dupa anuntul privind scaderea economica de 0,3% din ultimul trimestru al anului 2012.

"Avem o tinta slaba de crestere in 2013. In urmatoarele saptamani, probabil vom regandi perspectivele noastre de crestere. Vom face asta intr-un ritm adecvat si prin metoda potrivita. Politica pe care o sustin eu nu necesita rigoare sau austeritate, dar solicita seriozitate, continuitate si stimularea cresterii", a declarat Pierre Moscovici pentru RTL, conform Agerpres.

Guvernul de la Paris prognoza o crestere a Produsului Intern Brut de 0,8% in acest an, in timp ce INSEE estima un avans de doar 0,1%, tinand cont de taierile bugetare necesare pentru reducerea deficitului.

In comparatie, Bundesbank sustine ca Germania va reveni pe crestere economica in primul trimestru ca efect al revenirii sectorului industrial, dupa ajustarile de productie care au avut loc la finele anului 2012.

Banca Centrala Europeana estimeaza ca zona euro isi va reveni la finele acestui an, insa daca moneda euro continua sa se aprecieze acest lucru ar putea submina avantajele competitive pentru cele mai puternice state membre.

#prognoze crestere economica Franta, #crestere economica Franta 2013, #criza economica Franta, #evolutie economie Franta , #Franta