Parisul: Masurile in privinta romilor sunt "conforme cu regulile europene"

Joi, 19 August 2010, ora 09:12
1074 citiri
Parisul: Masurile in privinta romilor sunt "conforme cu regulile europene"

Masurile instituite de Franta impotriva romilor aflati intr-o situatie ilegala sunt pe "deplin conforme cu regulile europene", a declarat miercuri Ministerul francez de Externe, facand apel la Comisia Europeana (CE) sa "sustina deplin" programele de reintegrare in tarile de origine, relateaza AFP, informeaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al comisarului european pentru Justitie si Drepturile fundamentale ale cetatenilor europeni, Viaviane Reding, a apreciat ca Franta "ar trebui sa respecte normele privind libertatea circulatiei si libertatea de a se stabili" a cetatenilor europeni.

Primele expulzari ale romilor catre Romania si Bulagria, de cand presedintele Nicolas Sarkozy a anuntat, la sfarsitul lui iulie, evacuarea taberelor ilegale, urmeaza sa aiba loc joi.

"Masurile hotarate de autoritatile franceze in vederea evacuarii taberelor ilegale sunt pe deplin conforme regulilor europene si nu aduc nicio atingere libertatii de circulatie a cetatenilor Uniunii Europene (UE), asa cum au fost ele definite in tratate", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe, Bernard Valero.

Valero a adaugat ca o directiva europeana "prevede in mod expres restrictionarea dreptului de libera circulatie, din motive care tin de ordine, securitate si sanatate publica".

#franta, #masuri, #rromi , #Franta