Parlamentul francez a adoptat definitiv planul de salvare a monedei europene

Joi, 03 Iunie 2010, ora 17:57
1117 citiri
Parlamentul francez a adoptat definitiv planul de salvare a monedei europene

Camera superioara a parlamentului francez a adoptat joi proiectul de lege care permite participarea Frantei la planul de stabilizare a monedei unice, cu o contributie de 111 miliarde de euro, informeaza Les Echos, transmite NewsIn.

Votul din Senat a venit dupa ce deputatii din camera inferioara a parlamentului (Adunarea Nationala) au adoptat proiectul de lege la inceputul saptamanii.

Senatul a adoptat legea implicarii Frantei in planul de salvare a monedei europene propus pe 9 mai de sefii de stat si de guvern ai celor 16 tari membre ale zonei euro cu 309 voturi pentru si 24 impotriva.

Proiectul bugetar a fost votat de majoritatea parlamentarilor, in ciuda obiectiilor venite din partea grupurilor socialiste si a "rezervelor" declarate de social-democrati.

Gruparea formata din partidele cu orientare extrema stanga a votat impotriva proiectului de lege.

Ministri de finante europeni au decis pe 9 mai infiintarea unui fond in valoare de 500 miliarde euro menit sa sjute la stabilizarea euro, la care se adauga participatia Fondului Monetar International, in valoare de 250 miliarde euro.

Prin proiectul votat joi de parlament, Franta va participa la acest fond comun cu o garantie de 111 miliarde euro, reprezentand cotizatia sa catre BCE plus inca 20% din suma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#plan salvare euro franta , #Franta