Planul de sprijin al economiei franceze costa 26 de miliarde de euro

Luni, 02 Februarie 2009, ora 15:17
1072 citiri

Premierul francez, Fracois Fillon, a anuntat un plan de relansare a economiei in valoarea de 26 de miliarde de euro.

Fillon a declarat ca Franta "trebuie sa se mobilizeze de maniera urgenta si concreta pentru a face fata crizei. In numele acestei mobilizari, invit toti francezii sa dea din coate si sa creada in capacitatea lor de a reveni", relateaza Le Figaro.

Planul propus de guvernul francez are trei parti. Astfel, 11 miliarde de euro vor fi alocati companiilor, 11 miliarde de euro operatiunilor finantate de bugetul de stat si patru miliarde de euro pentru dezvoltarea si modernizarea infrastructurii feroviare, energetice si a serviciilor postale.

In cadrul programului de investitii publice, 400 de milioane de euro vor fi consacrati strazilor, 230 de milioane euro cailor ferate, iar 170 de milioane de euro porturilor maritime si fluviale.

Domeniul cercetarii si invatamantul superior vor beneficia de 730 de milioane de euro sub forma de credite suplimentare, pentru renovarea celor 2.000 de locuri de cazare si 100 de institutii, potrivit premierului francez. In sfarsit, 620 de milioane de euro vor fi acordate pentru renovarea patrimoniului.

Guvernul francez a mai hotarat ca IMM-urile sa primeasca 700 de milioane de euro sub forma de sprijin pentru forta de munca. De asemenea, vor fi alocati 340 de milioane de euro pentru construirea a 100.000 de locuinte, in urmatorii doi ani, in timp ce 350 de milioane de euro vor servi pentru renovarea oraselor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#plan sprijin, # economie franceza, # miliarde, # Fracois Fillon , #Franta