Populatia lumii va atinge nivelul maxim de 10 miliarde pana in 2100

Joi, 18 August 2011, ora 12:47
1543 citiri
Populatia lumii va atinge nivelul maxim de 10 miliarde pana in 2100

Populatia lumii va atinge cota maxima de 10 miliarde abia la sfarsitului secolului, intrucat cresterea demografica la nivel mondial se confrunta deja cu o scadere, potrivit estimarilor facute de Institutul National se Studii Demografice din Franta (INED), intr-un studiu publicat joi.

Daca a fost nevoie sa treaca 12 ani ca populatia pamantului sa ajunga de la sase miliarde la sapte miliarde, cel mai probabil va fi nevoie sa treaca 14 ani pana se va ajunge pana la pragul de opt miliarde, in 2025, sustin specialistii citati de Capital.fr.

31 octombrie este data simbolica stabilita de ONU pentru trecerea pragului de 7 miliarde de oameni pe baza datelor disponibile si dupa o analiza amanuntita a datelor de la inceputul anului. Expertii sunt mai pesimisti insa si considera ca fiind mai putin probabila o stabilizare a populatiei pe termen mediu si lung.

Cresterea demografica a atins nivelul maxim de 2% pe an cu 50 de ani in urma, precizeaza INED, nivelul injumatatindu-se pana la 1,1% in 2011.

"Scaderea va contiua pana la o cvasi-stabilizare a populatiei lumii care se va petrece peste un secol, la o cifra de noua sau zece miliarde de oameni", se arata in raportul INED.

Aceasta incetinire se explica prin scaderea mediei de fertilitate, care a ajuns la 2,5 copii nascuti de la un numar aproape dublu in anii '50.

#crestere demografica, #franta, #populatia lumii , #Franta