Presedintele Frantei vrea impozite de 75% pentru salariile de peste un milion de euro

Vineri, 29 Martie 2013, ora 10:12
2750 citiri
Presedintele Frantei vrea impozite de 75% pentru salariile de peste un milion de euro

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a declarat joi ca acele companii care acorda angajatilor salarii mai mari de un milion de euro vor trebui sa plateasca un impozit de 75% pe acele salarii, dupa ce planul sau anterior vizand supraimpozitarea persoanelor instarite a fost respins de curtea constitutionala.

Hollande a apreciat ca transferarea poverii impozitelor dinspre milionari spre companii ar fi o modalitate pentru a-i face pe cei mai bogati francezi sa contribuie la iesirea din criza, transmite Reuters.

Presedintele francez spera ca noua propunere, care are nevoie insa de aprobarea Parlamentului, va determina companiile sa reduca pachetele salariale acordate directorilor intr-un moment in rata somajului creste, iar angajatilor li se cere sa accepte salarii mai mici.

"Obiectivul meu principal este inversarea tendintei de crestere a ratei somajului", a explicat Francois Hollande intr-un interviu acordat postului de televiziune France 2.

Economia franceza a stagnat in ultimii doi ani, iar rata somajului a crescut timp de 19 luni consecutive pana la nivelul de 10,6%, un nivel fara precedent dupa 1999. In pofida situatiei grave in care se afla economia, Hollande a evitat sa introduca taieri de cheltuieli cum au facut alte state europene iar joi a subliniat ca n va adopta aceasta cale chiar daca Franta va rata in acest an tinta de deficit de 3% din PIB.

Popularitatea lui Hollande a scazut mai rapid decat oricare alt presedinte francez dupa ce a nemultumit partidele de stanga cu masuri pro-companii, in ideea stimularii cresterii, cat si oamenii de afaceri cu taxe mari care nu au reusit sa opreasca cresterea somajului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#impozite salarii Franta, #salarii mari Franta, #criza economie Franta, #Hollande presedinte Franta , #Franta