S&P ar putea fi anchetata pentru eroarea referitoare la ratingul Frantei

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 10:48
929 citiri
S&P ar putea fi anchetata pentru eroarea referitoare la ratingul Frantei

Agentia de evaluare Standard & Poor's ar putea fi amendata pentru alerta falsa cu care si-a speriat abonatii privitor la reducerea ratingului Frantei.

Standard & Poor's a speriat joi investitorii printr-o alarma falsa referitor la scaderea ratingului Frantei de la nivelul de top AAA. Alarma a durat aproximativ 2 ore si a speriat investitorii si participantii pietei, care se intrebau daca agentia va lua o masura asa de drastica intr-un moment in care Europa se afla intr-o situatie fragila, scrie Ziarul Financiar, citand Wall Street Journal.

Totodata, eroarea agentiei de evaluare financiara vine intr-un context sensibil pentru Franta, a carei datorie i-a facut deja pe investitori sa se teama de o eventuala reducere a ratingului.

Michael Church, presedinte al Addison Capital, o firma ce se ocupa cu managementul investitiilor a declarat ca situatia a iesit cu totul de sub control la aflarea vestii, si ca tinand cont de importanta actuala a unor astfel de ratinguri, o eroare in acest domeniu este la limita comicului.

Referitor la eroarea Standard & Poor's, oficialii francezi au anuntat ca vor deschide o ancheta, in timp ce autoritatile de reglementare a pietei de capital din SUA vor analiza si ei incidentul.

Consecinta alarmei false lansate de agentia de rating, indicele Stoxx Europe 600 a scazut cu 1,5%, in timp ce costul de imprumut al obligatiunilor emise de guvernul francez au urcat pana la 3,48%, cel mai ridicat nivel din iulie pana in prezent.

#Standard Poor s rating Franta, #rating franta , #Franta