Un comisar european, socat de decizia S&P

Sambata, 14 Ianuarie 2012, ora 12:51
1022 citiri

Comisarul european pentru piata interna si servicii, Michel Barnier, s-a declarat sambata "uimit" de momentul ales de agentia de notatie Standard & Poor's pentru a retrograda ratingul mai multor state din zona euro.

Comisarul european pentru piata interna si servicii, Michel Barnier, sustine ca momentul ales de S&P vine in contextul in care zona euro este pe cale sa isi intareasca regulile bugetare.

"Intr-o perioada in care toate guvernele si toate institutiile europene sunt mobilizate" pentru a intari controlul conturilor publice si guvernanta Uniunii Europene, "raman uimit de momentul ales de agentia Standard and Poor's si, pe fond, de evaluarea sa care nu tine cont de progresele actuale", a afirmat comisarul Barnier, intr-o declaratie transmisa AFP.

"Dincolo de aceasta nota, care nu constituie decat o opinie printre altele, ceea ce mi se pare cel mai important este evaluarea economica obiectiva pe care o facem situatiei actuale", a remarcat oficialul comunitar.

"Peste tot, in fiecare tara, (se intreprind) eforturi fara precedent pentru aducerea sub control a cheltuielilor publice, (se instituie) reguli comune care sa asigure pentru viitor o uniune economica si bugetara ce trebuie sa meraga impreuna cu uniunea monetara, in fine (exista) un angajament hotarat al Bancii Centrale Europene" pentru sustinerea stabilitatii financiare a zonei euro, mai subliniaza comisarul francez in declaratia sa

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#retrogradare Franta, #comisar european criza zona euro , #Franta