Zeci de zboruri anulate la Paris, din cauza grevei controlorilor de trafic

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 09:38
1149 citiri
Zeci de zboruri anulate la Paris, din cauza grevei controlorilor de trafic

Zeci de zboruri erau anulate miercuri pe aeroporturile pariziene Roissy Charles-de-Gaulle si Orly, unde se asteapta si intarzieri ale curselor aeriene, din cauza grevei controlorilor de trafic aerian care continua in Franta.

"Situatia ar trebui sa ramana relativ calma, datorita cererii Directiei generale a aviatiei civile (DGAC) de a anula 50%" din zboruri, care a permis companiilor sa anticipeze eventualele perturbari, a subliniat miercuri dimineata un purtator de cuvant al societatii Aeroports de Paris (ADP), relateaza AFP.

"Trebuie sa ne asteptam la intarzieri in cursul zilei", a precizat purtatorul de cuvant. "Cel mai important este ca pasagerii sa nu vina la aeroport fara sa se informeze inainte la compania lor", a afirmat acesta.

Marti, greva controlorilor impotriva liberalizarii controlului de trafic aerian a provocat anularea a circa un sfert din zborurile din Franta. Greva continua miercuri, cu toate ca Parisul si Berlinul au cerut Comisiei Europene sa amane proiectul de directiva europeana vizand crearea 'Cerului unic european'' prezentat Parlamentului European.

Sindicatul autonom al controlorilor de trafic aerian (SNCTA) si-a ridicat preavizul de greva pentru joi si tot in aceasta zi DGAC prevede "o revenire la normal".

#curse avion anulate Franta, #probleme curse avion Paris, #greva Franta, #greva controlori trafic aerian , #Franta