Afla ce salariu are Angela Merkel

Duminica, 04 Noiembrie 2012, ora 10:51
2099 citiri
Afla ce salariu are Angela Merkel

Liderul opozitiei social-democrate germane, Sigmar Gabriel, este de parere ca sefa guvernului federal, Angela Merkel, nu castiga suficient de mult, in conditiile in care venitul brut al acesteia in calitate de cancelar ajunge la peste 17.000 de euro pe luna, transmite AFP.

"Consider ca nu este normal ca un cancelar german sa castige mai putin decat un director al unei banci de marime mijlocie", a declarat Gabriel pentru editia de duminica a publicatiei Frankfurter Allgemeine Zeitung.

In luna mai, Angela Merkel si ministrii cabinetului sau au decis prima marime a salariilor lor din ultimii 12 ani. Veniturile cancelarului, ministrilor si secretarilor de stat vor creste cu 5,7%, in trei etape, pana in august 2013.

Angela Merkel, aflata in functia de cancelar din noiembrie 2005, urmeaza sa incaseze lunar, la jumatatea lui 2013, aproximativ 17.016 euro brut pentru functia de sefa a guvernului federal. De asemenea, ea obtine un venit brut de circa 23.000 de euro lunar ca deputat, potrivit presei germane.

Candidatul social-democrat la functia de cancelar la alegerile din 2013, Peer Steinbruck, a recunoscut de curand ca a tinut conferinte remunerate, fapt ce a starnit critici aprinse in Germania.

#salariu Merkel, #salariu cancelar Germania, #salarii Germania, #salarii politicieni Europa , #Germania