Angela Merkel, acuzata ca nu actioneaza "in maniera europeana"

Duminica, 19 August 2012, ora 11:59
1458 citiri
Angela Merkel, acuzata ca nu actioneaza "in maniera europeana"

Fostul ministru german de Externe Joschka Fischer o critica dur, intr-un interviu, pe cancelarul Angela Merkel, pe care o acuza "ca actioneaza in maniera nationala si nu europeana" in criza datoriilor din zona euro.

"Erorile de baza sunt generate de faptul ca Guvernul a actionat de la inceput in maniera nationala si nu europeana. Si prea tarziu si nu suficient de ferm", afirma fostul sef al diplomatiei Guvernului lui Gerhard Schroder (1998-2005) pentru publicatia Bild am Sonntag.

"Guvernul se ascunde in spatele evolutiei (crizei). El reactioneaza la criza dar nu actioneaza in mod strategic", continua fostul oficial din randul ecologistilor, prezentat ca un european convins.

"Grecia era la inceput o problema de 50 de miliarde. Astazi este o cu totul alta dimensiune", potrivit lui.

"De ce Angela Merkel nu si-a prezentat de multa vreme viziunea, planul general pe zece ani?", se intreaba Fischer, care s-a retras din viata politica din 2005.

Joschka Fischer a salutat in schimb eforturile europene ale fostului cancelar Helmut Kohl care a condus Germania pana in 1998 si a apartinut, ca si Merkel, taberei conservatoare.

#acuzatii Fischer Merkel, #criza Grecia Merkel, #criza datoriilor Merkel , #Germania