AOL isi inchide afacerile din Germania si va renunta ulterior la cele din Spania si Suedia

Marti, 12 Ianuarie 2010, ora 12:46
1285 citiri
AOL isi inchide afacerile din Germania si va renunta ulterior la cele din Spania si Suedia

Grupul american de internet AOL va disponibiliza 140 de angajati prin inchiderea in urmatoarea perioada a celor patru centre din Germania, in cadrul unui amplu program mondial de concedieri, a declarat marti purtatorul de cuvant al companiei, transmite AFP, citat de NewsIn.

In SUA, grupul a anuntat luni ca va face concedieri, dupa ce programul de plecari voluntare la nivel mondial a esuat. AOL, care s-a separat in decembrie de gigantul media Time Warner, a anuntat atunci reducerea personalului cu aproape o treime, respectiv 2.500 angajati, sperand ca tot atatia sa paraseasca grupul in cadrul programului de plecari voluntare.

"Nu ne-am atins acest obiectiv. (...) Am avut circa 1.100 de salariati care au ales sa plece voluntar", a declarat purtatoarea de cuvant a grupului din SUA, Alysia Lew. Primele concedieri au fost anuntate luni in SUA, in timp ce in Europa conducerea va incepe procesul de consultare cu reprezentantii personalului. AOL a mai precizat ca vrea sa-si inchida si activitatile din Spania si Suedia.

Grupul american, care avea 19.000 de salariati in 2006, nu va mai avea decat 4.400 la finalul restructurarii, care ii va permite sa se axeze pe activitatea site-ului de informare si pe dezvoltarea de programe proprii. 

#afaceri, # AOL, # concedieri, # Germania , #Germania