Aproximativ 180.000 de salariati publici din Germania primesc salarii prea mici pentru a supravietui

Vineri, 14 Martie 2008, ora 10:52
994 citiri
Aproximativ 180.000 de salariati publici din Germania primesc salarii prea mici pentru a supravietui

Statul german, landurile si comunele germane platesc aproximativ 180.000 de angajati din sectorul public cu salarii care nu sunt suficiente pentru a supravietui, afirma vineri cotidianul german Suddeutsche Zeitung, pe fondul unor dezbateri publice legate de stabilirea unui salariu minim. Persoanele in cauza, dintre care 33.000 sunt profesori si educatori, sunt nevoiti sa isi completeze veniturile prin alocatii acordate de stat prsoanelor cu venituri foarte mici.


Aceste cifre au fost prezentate intr-o scrisoare trimisa de guvern, menita a raspunde intrebarilor unui deputat al opozitei, documentul ajungand in posesia cotidianului german.


Conform datelor, un numar de 53.000 de persoane sunt angajate in regim part-time in sectorul public, insa restul de 150.000 sunt angajati cu norma intreaga, scrie Süddeutsche Zeitung.


Cifrele apar intr-o perioada marcata de dezbateri privind instaurarea unui salariu minim, care au dat nastere la controverse in cadrul coalitiei de guvernamant.


Aceasta dezvaluire va servi interesele sindicatului de servicii Verdi, care negociaza in acest moment cu statul, landurile si comunele un acord salarial pentru angajatii in sectorul public, cerand o majorare a salariilor cu 12%.


Sindicatele cer un salariu minim orar de 7,5 euro.