Berlinul doreste consolidarea guvernantei in zona euro

Duminica, 13 Noiembrie 2011, ora 09:33
1514 citiri
Berlinul doreste consolidarea guvernantei in zona euro

Guvernanta in zona euro ar trebui intarita prin "modificari limitate" aduse tratatului european, este de parere ministrul german de finante, Wolfgang Schauble.

"Ne trebuie modificari limitate ale Tratatului pentru a avea cele mai eficiente mecanismele de control ale angajamentelor asumate, o politica bugetara comuna si o crestere a competitivitatii diferitelor economii", a declarat oficialul german precizand ca nu doreste "un nou Tratat".

Germania solicita o modificare a Tratatelor europene care sa prevada posibilitatea de a depune plangeri la Curtea Europeana de Justitie impotriva statelor care incalca regulile disciplinei bugetare sau chiar punerea lor sub tutela in cazul incalcarii repetate a acestor reguli.

"De ce avem dreptul sa depunem o plangere la Curtea europeana de Justitie pentru incalcarea dreptului european dar nu si pentru incalcarea Pactului de stabilitate?", acesta din urma fiind destinat evitarii deficitelor bugetare prea mari, se intreaba ministrul german.

Membru al partidului conservator CDU, Schauble a mai declarat ca formatiunea sa politica va cere alegerea presedintelui Comisiei europene prin vot universal, considerand ca "aceasta va fi o adevarata revolutie".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Berlin modificare Tratat European, #politica bugetara europeana comuna , #Germania