Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bundestagul inca poate lua decizii pentru Europa

Bundestagul inca poate lua decizii pentru Europa


Parlamentul Germaniei inca poate lua decizii cu privire la fondul de salvare in ciuda deciziei Curtii Constitutionale de a suspenda o activitatea unei comisie parlamentara speciala destinata acestui scop. Deciziile luate de Bundestag trebuie insa aprobate in prealabil de Comisia de buget.

Curtea Constitutionala din Germania a suspendat temporar activitatea unei comisii parlamentare special creata pentru a lua decizii de urgenta cu privire la fondul de ajutorare al Zonei Euro, arata presa internationala.

Aceste ultime modificari ar putea incetini luarea deciziilor in Germania cu privire la problemele de salvare intrucat trebuie reunita fie comisia de buget completa sau o sesiune completa a parlamentului german.

Doi parlamentari au depus joi o plangere in instanta, argumentand ca s-a incalcat legea de baza a Germania, transferand activitatea de la o sesiune plenara a Bundestag-ului intr-o comisie bugetara a Parlamentului.

Ca urmare a unei hotarari a Curtii Constitutionale de luna trecuta de a da mai multa libertate parlamentarilor germani privind chestiuni legate de fondul de salvare - Fondul european de stabilitate financiara (FESF) - guvernul german trebuie sa obtina aprobarea din partea comisiei de bugetul a Parlamentului pentru participarea la salvarea zonei euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 770 ori
Citeste mai multe despregermania Bundestag decizii Europa