Capitalul lui Marx se vinde bine pe timp de criza

Miercuri, 15 Octombrie 2008, ora 14:34
1511 citiri
Capitalul lui Marx se vinde bine pe timp de criza

Vanzarile cartii "Capitalul", principala opera a lui Karl Marx, sunt in "crestere clara" in contextul crizei financiare, a declarat un reprezentant al editurii Karl-Dietz-Verlag, Jorn Schutrumpf, transmite AFP."Marx este din nou la moda", "cererea pentru operele sale este clar in crestere", a declarat Schutrumpf pentru cotidianul Neue Ruhr Neue Rheinzeitung.


Editura berlineza a vandut anul acesta primul volum al cartii "Capitalul" in 1.500 de exemplare, fata de numai 500 de exemplare in 2005. "Vanzarile vor mai creste" pana la sfarsitul anului, a dat asigurari Schutrumpf.


Cititorii fac parte dintr-o "generatie tanara de eruditi, care a trebuit sa recunoasca faptul ca promisiunile neoliberale nu s-au indeplinit", a subliniat el.


Chiar si ministrul german de finante, Peer Steinbruck, a facut referire la principiile lui Marx, la sfarsitul lunii septembrie, in contextul crizei financiare. "Unele parti din teoria lui Marx nu sunt atat de false", ca cea potrivit careia capitalismul sfarseste prin a se autodistruge din cauza aviditatii, a declarat el intr-un interviu acordat saptamanalului Der Spiegel.


Karl Marx, nascut in 1818 la Trier in Germania, a fost un filosof celebru, critic al capitalismului. In 1867, el a publicat primul volum al celei mai importante opere a sa, "Capital", in care incearca sa demonstreze contradictiile capitalismului.