CE: Statele europene sa adopte reformele structurale implementate de Germania

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 17:30
2003 citiri
CE: Statele europene sa adopte reformele structurale implementate de Germania

Statele europene ar trebui sa adopte reformele structurale pe care Germania le-a aplicat in ultimii 20 de ani pentru a-si imbunatati competitivitatea, apreciaza comisarul european pentru Afaceri Economice si Monetare, Olli Rehn, citat de Reuters si preluat de Mediafax.

Rehn subliniaza ca Germania a intrat in recesiune avand fundatii economice mai solide decat alte state din Uniunea Europeana (UE) deoarece s-a adaptat la noile conditii mondiale implementand o gama larga de reforme structurale.

"Este important pentru toti ca si alte tari sa reuseasca ceea ce Germania si alte cateva state au facut deja in ultimii ani.

Mai multe state membre, de exemplu Grecia, Irlanda, Portugalia si Spania, au luat deja calea ambitioasa a reformei si fac progrese", a afirmat comisarul european.

Economia germana isi revine rapid dupa o criza extrem de severa, in timp ce statele de la periferia Uniunii, printre care Grecia si Spania, continua sa se confrunte cu probleme precum o criza a datoriilor, dificultati financiare si somaj ridicat.

Majoritatea economistilor si decidentilor politici sunt de acord ca statele UE ar trebui sa-si consolideze competitivitatea prin limitarea salariilor, reforme ale pietei muncii si mai multe reforme structurale.

"Nu incape indoiala ca intreaga economie a UE beneficiaza de forta si rezistenta economiei Germaniei.

De aceea, continuarea reformelor structurale din Germania care promoveaza cresterea este importanta pentru intreaga Europa", a mentionat Rehn.

Berlinul a fost criticat anul trecut pentru amplificarea dezechilibrelor economice din Uniune si indemnat sa reduca surplusul comercial mare al statului prin masuri precum majorarea cheltuielilor. 

#state europene, # reforme structurale, # olli rehn, # economia germana , #Germania