CE va prezenta solutii pentru emiterea obligatiunilor comune

Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 21:46
1157 citiri
CE va prezenta solutii pentru emiterea obligatiunilor comune

Comisia Europeana va prezenta optiunile pentru emiterea de obligatiuni comune alte tarilor din zona euro, a anuntat presedintele Jose Manuel Barroso, miercuri, avertizand ca nu exista o solutie simpla pentru criza datoriilor care ameninta viitorul economic si politic al Europei.

"Este o lupta pentru locuri de munca si pentru prosperitatea familiilor din statele membre. Este o lupta pentru viitorul economic si politic al Europei. Este o lupta pentru ceea ce Europa reprezinta pentru lume", a declarat Barroso, citat de Reuters.

Germania ramane singura tara care se opune total emiterii de obligatiuni comune ale celor 17 tari din zona euro. Potrivit expertilor legali, decizia celei mai inalte curti de justitie din Germania, de saptamana trecuta, face imposibil pentru guvernul din Berlin sa accepte emiterea de obligatiuni comune, chiar daca ar vrea acest lucru, deoarece tribunalul a decis ca este nevoie de aprobarea Parlamentului.

Barroso a avertizat ca aceste obligatiuni nu vor fi "solutia magica" pentru terminarea crizei, in timp ce Olli Rehn, comisarul european pentru economie, a declarat ca acestea vor putea fi introduse doar daca vor fi acompaniate de o supraveghere fiscala mai stricta.

Citeste continuarea pe Ziare.com

#emitere obligatiuni, #comisia europeana , #Germania