Cetatenii germani sunt invitati sa investeasca in sistemul energetic al tarii

Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 08:52
1363 citiri
Cetatenii germani sunt invitati sa investeasca in sistemul energetic al tarii

Ministrul german al mediului, Peter Altmaier, pregateste un proiect care le va permite germanilor sa investeasca direct in tranzitia energetica a tarii, promitand un profit garantat de 5%, transmite site-ul thelocal.de.

Cu o suma minima de 500 de euro, cetatenii germani vor putea investi in constructia de linii de electricitate pentru a deservi noi parcuri de energie regenerabila, in contextul in care centralele care produc energie nucleara vor fi scoase din functiune.

Acest lucru inseamna ca cetatenii vor avea sansa de a beneficia de propria parte din profiturile 'pe care tranzitia energetica le va genera', afirma Altmaier intr-un interviu aparut in editia de duminica a ziarului Tagesspiegel.

El isi exprima totodata dorinta ca acest program sa fie functional inaintea urmatoarelor alegeri generale, programate pentru toamna lui 2013.

Peter Altmaier intentioneaza sa rezerve 15% din actiunile la noile linii electrice pentru cetatenii de rand, in special pentru cei din zonele unde vor fi construite aceste linii.

Ministrul spera ca noua schema va mai diminua opozitia fata de noile constructii, din moment ce presupune ca o parte din profitul pe care il asteapta gigantii energetici din aceasta tranzitie sa mearga la consumatori.

Exista insa in continuare indoieli in legatura cu noile linii electrice. Landurile din sudul tarii si-au exprimat ingrijorarea fata de ideea de a fi dependente de parcurile eoliene de pe coasta Marii Nordului pentru energie.

#investitii energie Germania, #investitii electricitate Germania , #Germania