Commerzbank, suspectata in SUA de favorizarea spalarii de bani

Luni, 29 Septembrie 2014, ora 09:03
1298 citiri
Commerzbank, suspectata in SUA de favorizarea spalarii de bani

Commerzbank, a doua mare banca germana, este investigata in SUA de procuratura din Manhattan din cauza suspiciunilor legate de spalarea de bani, ceea ce ar putea pune in pericol negocierile pentru un acord de inchidere a anchetei privind incalcarea embargourilor americane impotriva unor tari.

Reprezentantii Commerzbank nu au putut fi contactati de AFP pentru informatii.

Commerzbank negociaza plata a circa 600 de milioane de dolari autoritatilor americane pentru inchiderea investigatiei referitoare la tranzactiile efectuate cu Iran si Sudan, tari vizate de sanctiuni economice de catre Statele Unite, potrivit Wall Street Journal.

In acest caz ar urma sa fie incheiat un acord pana la sfarsitul lunii septembrie, au declarat surse apropiate situatiei citate de WSJ, dar ancheta referitoare la spalarea de bani ar putea pune negocierile sub semnul intrebarii.

Conform sursei, autoritatile americane analizeaza posibilitatea includerii celui mai recent litigiu in cadrul unei negocieri globale, ceea ce ar putea intarzia incheierea acordului.

In primavarea acestui an, banca franceza BNP Paribas a incheiat un acord amiabil cu autoritatile americane. Banca franceza si-a recunoscut vinovatia si a acceptat plata unei amenzi de 8,9 miliarde de dolari pentru ca a efectuat tranzactii cu mai multe tari (Sudan, Iran, Cuba) aflate sub embargoul SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Commerzbank SUA, #Commerzbank investigatii, #spalare bani Commerzbank , #Germania