Consulul Germaniei: Sibiul "aproape si-a epuizat potentialul". Nemtii cauta noi orase in care sa investeasca

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 14:55
2243 citiri
Consulul Germaniei: Sibiul "aproape si-a epuizat potentialul". Nemtii cauta noi orase in care sa investeasca
Thomas Gerlach, consulul general al Germaniei la Sibiu

Investitorii germani au inceput sa caute locuri din Alba, Cluj, mai ales Brasov, dupa ce si-au dat seama ca la Sibiu, nu prea mai au forta de munca calificata, aproape toata lumea lucreaza deja pentru fabrici nemtesti, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, Thomas Gerlach, consulul general al Germaniei la Sibiu.

Intrebat de corespondentul Agerpres unde se situeaza Sibiul intr-un top al oraselor din Ardeal, cele mai cautate de investitorii nemti, Consulul General al Germaniei in acest oras a spus ca la Sibiu potentialul de investitii "este aproape epuizat".

"In Sibiu sunt deja atat de multi de investitori germani, incat este dificil sa gasesti forta de munca pregatita. De aceea, este foarte firesc ca potentialii investitori germani sa se indrepte spre alte localitati. Acestea sunt in judetele Alba, Cluj, Brasovul a crescut in ultimul timp. Aici potentialul este aproape epuizat, iar in alte regiuni, in alte judete, mai exista potential", a explicat Thomas Gerlach.

Acesta confirma cele sustinute recent de noul ambasador al Germaniei la Bucuresti, Werner Hans Lauk, care a declarat ca, judetele Timis, Arad, Sibiu, Cluj, Alba si Brasov sunt preferate de investitorii din tara si datorita existentei mai multor vorbitori de limba germana.

Ponderea mare a investitiilor germane la Sibiu este confirmata si de componenta Clubului Economic German Transilvania. 90 % din cei 250 de oameni de afaceri germani care alcatuiesc acest club desfasoara activitati la Sibiu, a precizat vineri, pentru Agerpres, Rodiana Pertea, din partea Clubului Economic German Transilvania.

#investitii Germania Romania, #companii germane Sibiu, #Thomas Gerlach consul Germania, #investitii Germania orase romanesti , #Germania