Cresc salariile in Germania

Sambata, 05 Mai 2012, ora 16:38
1507 citiri
Cresc salariile in Germania

Ministrul german al finantelor, Wolfgang Schauble, preconizeaza o majorare a salariilor in Germania, in contextul in care conflictele salariale se multiplica in aceasta tara dupa 15 ani de austeritate.

"Ar fi normal ca salariile sa creasca mai mult la noi decat in celelalte tari ale UE (...) Avem multi ani de reforme in spatele nostru", a declarat Schauble intr-un interviu pentru saptamanalul german Focus, care va fi publicat in editia de luni.

Germania a facut ce era necesar si isi poate permite majorari de salarii mai mari decat cele din alte tari, a afirmat ministrul. Prin cresterea salariilor, Germania ar contribui la 'reducerea dezechilibrelor in Europa', a mai adaugat acesta.

Wolfgang Schauble este adesea criticat de stimularea insuficienta a cererii interne a Germaniei, ceea ce limiteaza posibilitatile vecinilor sai de a-si vinde produsele pe piata germana.

In prezent au loc negocieri salariale tensionate si miscari de protest in sectorul bancar si cel industrial al Germaniei, a carei situatie economica continua sa fie mai buna decat cea a vecinilor sai, somajul mentinandu-se la un nivel scazut (7% in luna aprilie).

#salarii Germania 2012, #crestere salarii Germania , #Germania