Angela Merkel face promisiuni de miliarde de euro, inainte de alegeri

Luni, 24 Iunie 2013, ora 17:34
1337 citiri
Angela Merkel face promisiuni de miliarde de euro, inainte de alegeri

Cu trei luni inainte de alegerile legislative din Germania, cancelarul Angela Merkel a facut duminica promisiuni de campanie in valoare de miliarde de euro, dand asigurari in acelasi timp ca va mentine rigurozitatea bugetara.

Intr-un document de aproximativ 130 de pagini intitulat "Impreuna pentru succesul Germaniei", Uniunea Crestin-Democrata (UCD) si partenerul sau politic din Bavaria CSU promit, in cazul unei victorii in scrutinul de la 22 septembrie, in special o majorare a alocatiilor familiale si cresterea ajutoarelor pentru mamele care isi cresc copiii, transmite AFP.

Modul de calcul al impozitului pe venit urmeaza sa favorizeze progresiv familiile cu copiii.

Pentru liderul conservator, care vizeaza al treilea mandat de patru ani, familia reprezinta "inima societatii noastre", de unde importanta pe care vrea sa o acorde acesteia in cazul realegerii sale.

Angela Merkel si-a luat angajamentul sa nu majoreze impozitele si a dat asigurari ca programul electoral in cauza nu contine "nicio sarcina fiscala suplimentara, nici pentru cetateni si cetatene, nici pentru mediul economic".

"Credem ca (...) motivand sectorul IMM-urilor, motivand familiile, sansele de a asista la o crestere a veniturilor bugetare sunt mult mai mari decat daca am ajunge la lipsa de motivatie prin majorarea impozitelor", a dat ea asigurari.

"Proiectul il reprezinta insa (...) finantele solide, stoparea deficitului bugetar, rambursarea datoriilor si investitii pentru viitor", a tinut sa sublinieze cancelarul federal intr-o conferinta de presa.

"In cursul viitoarei legislaturi (2013-2017), vrem sa ajungem in punctul in care nu vom mai inregistra deficit si chiar sa incepem rambursarea datoriei", a adaugat ea, sustinatoare ferventa a rigurozitatii bugetare in Europa, spre marea nemultumire a tarilor din sudul continentului.

Introducerea salariului minim pe ramura

Angela Merkel a mai pledat pentru introducerea salariului minim pe ramura, in timp ce Germania nu dispune de salariu minim generalizat. Ea a recunoscut insa ca este vorba despre un obiectiv foarte ambitios.

Cancelarul german a reamintit ca, in momentul in care a ajuns la putere in noiembrie 2005, cinci milioane de persoane erau in somaj. "In prezent, avem mai putin de trei milioane de someri", a lansate a. "Am redus la jumatate somajul in randul tinerilor", a tinut sa adauge sefa guvernului de la Berlin.

Campania conservatorilor se va axa insa pe persoana Angelei Merkel, care se bucura de o popularitate record in randul populatiei.

#Merkel alegeri Germania, #Merkel promisiuni alegeri, #alegeri Germania 2013 , #Germania