DaimlerChrysler ar putea obtine pana la 9 miliarde de dolari din vanzarea Chrysler

Luni, 02 Aprilie 2007, ora 13:20
956 citiri

Grupul auto DaimlerChrysler a primit oferte in valoare de sase-noua miliarde de dolari pentru divizia americana Chrysler, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de publicatia germana Welt am Sonntag, relateaza Forbes.

Una dintre oferte apartine fondulului de investitii Cerberus Management LLC, informeaza Welt am Sonntag.

Pe de alta parte, o sursa a declarat publicatiei Business Week ca fondul mentionat a incheiat negocierile cu firma canadiana Magna, privind lansarea unei oferte comune, iar furnizorul de componente auto a depus o propunere in parteneriat cu Ripplewood Holdings.

Fondul Blackstone este interesat, de asemenea, de achizitia Chrysler, companie preluata de Daimler-Benz in urma cu noua ani, pentru 35 miliarde de dolari.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor initiale a expirat la 30 martie, iar ofertantii vor putea analiza situatia financiara a Chrysler, prin procedura de due dilligence.

Procesul de vanzare va fi finalizat, probabil, pana in luna iunie, se mai spune in articolul din Business Week.

DaimlerChrysler a anuntat, in luna februarie, ca va renunta la divizia americana, care a incheiat anul 2006 cu o pierdere operationala de 1,12 miliarde de euro, determinata de scaderea cererii pentru principalele produse ale companiei, respectiv camionete si vehicule de teren.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)