Directorul Deutsche Bank, demisie pentru ca si-a spionat angajatii

Luni, 30 Martie 2009, ora 14:59
1378 citiri
Directorul Deutsche Bank, demisie pentru ca si-a spionat angajatii

Directorul companiei feroviare germane Deutsche Bahn, Hartmut Mehdorn, a anuntat luni ca si-a depus demisia dupa scandalurile legate de spionarea angajatilor, relateaza AFP.

"Am inaintat demisia presedintelui consiliului de supraveghere, autoritatea de control a intreprinderii", a spus Mehdorn in cadrul unei conferinte de presa, dupa zece ani petrecuti la conducerea companiei.

"Presupun ca va fi gasit un succesor inainte de vacanta de vara", a adaugat acesta. Mehdorn, in varsta de 66 de ani, a asigurat ca nu are "nimic sa-si reproseze" si ca se considera o victima a unei campanii ce are ca scop schimbarea conducerii Deutsche Bahn.

"Acuzatiile fara probe, suspiciunile si speculatiile au luat o amploare ce devine dificil de suportat chiar si pentru mine", a spus Mehdorn.

Compania a admis recent ca a spionat 173.000 de salariati ai sai, ceea ce a generat un val de critici la adresa lui Mehdorn, inclusiv din partea Ministerului Transporturilor.

Intr-o tara foarte sensibila la problema protectiei vietii private, Deutsche Bahn a fost criticata pentru ca a revizuit sistematic datele confidentiale ale salariatilor si furnizorilor, dar si pentru ca a angajat detectivi particulari. 

#angajati, #demisie, #director, #spionare , #Germania