Economia zonei euro ar putea creste cu 0,3%

Vineri, 07 Ianuarie 2011, ora 23:37
1054 citiri
Economia zonei euro ar putea creste cu 0,3%

Economia zonei euro va avansa cu 0,3% atat in primul cat si al doilea trimestru al acestui an, dupa o crestere de 0,4% in ultimele trei luni din 2010, potrivit Mediafax.

Pe ansamblul anului trecut, Produsul Intern Brut (PIB) global al membrilor uniunii monetare a crescut cu 1,7%.

Cresterea economica a zonei euro s-a temperat in al treilea trimestru al anului trecut, la 0,3%, dupa un avans de 1% in perioada aprilie-iunie 2010, in principal din cauza incetinirii cresterii comertului mondial, precizeaza raportul.

Totodata, investitiile s-au redus, iar consumul a incetinit.

In pofida unei ameliorari lejere a situatiei de pe piata muncii, in special in Germania, consumul populatieia fost afectat in ultimele trei luni din 2010 de slabirea puterii de cumparare, in conditiile in care in mai multe stete din zona euro au fost implementate masuri de consolidare bugetara.

In schimb, in primul trimestru al acestui an investitiile vor creste, dar cu un ritm moderat, in contextul unei cereri externe slabe, a unei ameliorari lente a conditiilor de creditare si a unei utilizari reduse a capacitatii de productie. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
#economie, #zona euro, #investitii, #crestere economica , #Germania