Euro scade pe fondul nelinistilor din Germania, francul elvetian creste

Marti, 06 Septembrie 2011, ora 07:41
1604 citiri
Euro scade pe fondul nelinistilor din Germania, francul elvetian creste

Moneda euro a scazut pentru a cincea zi in fata francului elvetian, inainte de publicarea unui raport clar care sa arate ca, in iulie, cererile de productie in Germania au scazut, adaugandu-se la grijile privind o eventuala incetinire a revenirii din criza datoriilor a regiunii.

Euro si-a pierdut din forta pana la minimul din aceasta luna, in fata dolarului, inainte ca ministrul de Finante al Finlandei, Jutta Urpilainen sa se intalneasca astazi in Berlin cu omologii germani si danezi, relateaza Bloomberg.

Francul a crescut in fata tuturor celor 16 cele mai tranzactionate monede, in conditiile in care actiunile asiatice au scazut dupa ce bursele europene s-au prabusit si inainte ca economistii sa estimeze o incetinire a sectorului de servicii din SUA. Toate aceste evenimente au sporit cererea pentru francul elvetian.

"Euro se afla in scadere din cauza grijilor privind incetinirea economica a Europei si criza datoriilor din zona euro" a declarat Kengo Suzuki, manager al departamentului de bonduri straine din Mizuho Securities, o unitate a celei de-a treia banca listata la bursa, ca dimensiune, din Tokyo.

"Caderea burselor genereaza aversiuni, determinand o crestere de achizitii pentru monedele sigure, precum francul elvetian, yenul sau dolarul", a adaugat acesta.

Euro a scazut cu 0.4 procente pana la 1.1057 franci elvetieni, de la valoarea de 1.1097 inregistrata ieri.

Moneda europeana a scazut  pana la 1.4059 dolari, cea mai mare scadere din 5 august pana acum, dupa ce scazuse deja la 1.4079 dolari de la 1.4098 dolari. Un euro se achizitiona cu 108.12 yen, de la valoarea de 108.40 yen.

Un dolar se cumpara cu 76.80 yen, de la 76.89 yen si cu 78.53 centime elvetiene, in scadere de la valoarea de 78.72.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#euro, # dolar, # yen, # franc eletian, # curs valutar , #Germania