Exporturile accelereaza redresarea Germaniei

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 23:11
1330 citiri
Exporturile accelereaza redresarea Germaniei

Redresarea economiei Germaniei se accelereaza semnificativ, sustinuta de industrie si exporturi, potrivit unui raport lunar al Bundesbank, banca centrala germana, publicat miercuri, potrivit Mediafax.

Dupa o faza de incetinire, determinata de iarna extrem de grea, economia va inregistra un ritm mult mai sustinut de crestere, a indicat banca centrala.

In industrie, activitatile de productie se vor intensifica, iar motorul de crestere va fi, ca intotdeauna, reprezentat de exporturi.

Companiile vor profita de prezenta in state din afara Europei, care inregistreaza cresteri economice puternice, in special in China.

"In plus, exportatorii germani vor beneficia de modificarea din ultima perioada a ratelor de schimb valutar", se mai arata in raport, care a facut astfel referire la deprecierea euro fata de dolar.

Bundesbank anticipeaza totodata o redresare rapida a activitatilor in constructii, ca urmare a cresterii comenzilor.

Estimarile sunt mai rezervate in privinta consumului, dar institutia noteaza ca ar trebui sa se atenueze efectul negativ al incheierii programului primei de casare, in toamna trecuta.

Rezistenta pietei muncii la criza si avansul surprinzator al PIB in primul trimestru, cu 0,2%, nu au reusit sa incurajeze reluarea consumului privat. 

#redresare, #economica, #germania, #exporturi , #Germania