Extrema dreapta agita spiritele in Germania: Violentele au crescut cu 40%

Marti, 24 Mai 2016, ora 18:49
5704 citiri
Extrema dreapta agita spiritele in Germania: Violentele au crescut cu 40%
Foto: Wikimedia

Numarul infractiunilor cu motivatii politice a crescut ingrijorator de mult in Germania, in cursul anului trecut, dupa cum admit chiar reprezentantii guvernului de la Berlin.

Valul de refugiati a determinat cresterea cu peste 40% a reactiilor violente ale miscarilor de extrema dreapta din Germania, se arata in raportul anual privind infractionalitatea, citat de Daily Star.

Fata de 1.029 de infractiuni motivate politic inregistrate in cursul anului 2014, anul trecut extremistii germani s-au dedat la 1.485 de acte violente comise impotriva unor tinte bine definite.

Ura rasiala sau religioasa a explodat la cote maxime in randul nemtilor, bifand o crestere cu 77%a actelor violente cu tenta rasiala sau antisemita.

De la 5.858 infractiuni de acest gen comise in 2014, violenta rasiala si indreptata impotriva unor minoritati religioase a crescut pana la 10.373 de cazuri in cursul anului trecut.

Germania a preluat in 2015 peste 1,1 milioane de refugiati carora li s-a acordat azil, dar viata acestora este departe de a fi una linistita.

Adaposturile in care au fost cazati acestia au fost atacate de 923 de ori in cursul anului trecut, in 177 de cazuri inregistrandu-se manifestari de o violenta iesita din comun impotriva refugiatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#neonazisti Germania, #refugiati Germania, #infractionalitate Germania, #criza refugiatilor , #Germania