Frauda in Germania, in cazul angajarii a 1.000 de macelari, majoritatea romani

Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 01:11
1856 citiri
Frauda in Germania, in cazul angajarii a 1.000 de macelari, majoritatea romani

Un om de afaceri din orasul german Dormagen este acuzat, impreuna cu sapte apropiati ai sai, de evaziune fiscala in cazul angajarii a circa 1.000 de macelari, majoritatea din Romania, prejudiciul total estimat de anchetatori fiind de 14 milioane de euro, relateaza Deutsche Welle in pagina online, potrivit Mediafax.

Procesul lui Axel H., in varsta de 47 de ani, a inceput marti in capitala Renaniei de Nord-Westphalia, acesta fiind cel mai important caz de frauda generata de angajarea fara acte corespunzatoare, descoperit vreodata in Germania.

Axel H. este acuzat ca ar fi angajat, in calitate de intermediar, pentru mai multe abatoare si statii de transare a carnii, muncitori pe care fie nu i-a declarat la oficiile de ocupare a fortei de munca, fie i-a declarat cu salarii mult mai mici decat in realitate.

In perioada ianuarie 2003 - decembrie 2005, bugetul german al asigurarilor sociale ar fi pierdut astfel aproape 6 milioane de euro.

Restul pana la 14 milioane de euro este reprezentat de sumele neincasate de serviciile fiscale germane.

Oficial, macelarii romani figurau ca angajati ai unor firme de servicii din Romania. In realitate, acestia erau platiti in numerar in Germania, ca zilieri. 

#frauda, #germania, #macelari, #romani , #Germania